Tørret frugt vs slik

Skrevet af - i Kost og sundhed
  • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
  • Visninger: 1118

b2ap3_thumbnail_Skrmbillede-2016-09-26-kl.-09.32.01.png

Tørret frugt går ofte under betegnelsen ”sundt slik”, hvilket også er et godt alternativ til slik, men man skal dog være opmærksom og holde igen med mængden.

Tørret frugt har et højt sukkerindhold og kan faktisk indeholde helt op til seks gange så meget sukker, som almindelig frugt. Det har stor betydning for kalorieindholdet og kan have konsekvenser hvis man vil holde vægten.

Tørring af frugt foregår ved at en stor del af væskeindholdet fordamper, det er en gammel konserveringsform, da frugten derved ikke mugner eller rådner. Tørring medfører en stigning i sukkerkoncentrationen, hvilket forklarer den høje mængde af kalorier.

Sammenligner man 100 gram æble med 100 g tørrede abrikoser, får man omkring 13 gram frugtsukker og i alt 58 kalorier fra æble og hele 66 gram frugtsukker og 296 kalorier fra de tørrede abrikoser.

Man skal ikke blive forskrækket og fravælge tørrede frugt, det er et lækkert alternativ og en god erstatning for slik, man skal bare huske at spise med måde og undgå at blive alt for afhængig af sukkertrangen.  

0
Tagged in: inspiration
B-Lunch har endnu ikke angivet en biografi

Vidste du at...

B\LUNCH har respekt for gode
råvarer og vil behandle og tilberede dem,
så de ender som en kulinarisk oplevelse.
Vi ser en stor ære i at lave tingene fra bunden.