Sunde vaner i frokosten

Skrevet af - i Kost og sundhed
  • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
  • Visninger: 514

Mange af os har efterhånden en idé om, hvad ”sundhed” er. 

Mange af os tilstræber endda at være ”sunde” – men ”sundhed” er meget individuelt. Hvad der er ”sundt” for din søster er ikke nødvendigvis ”sundt” for din bror. 

 

Det er en debat og definition, vi gerne vil gå en stor bue udenom. I hvert fald i dette indlæg! 

Vi vil dog gerne dele vores tips og tanker omkring, hvordan man kan implementere de ”sunde” vaner i vores frokostbuffet uden at nøjes. For det er meget vigtigt! Ikke at nøjes.

 

Med det mener vi, at der skal være plads til en klat mayo, et stykke dessertost, et stykke kage, en skive af dit yndlingspålæg og det nybagte franskbrød, hvis det er det, du har lyst til. 

”Sundhed” skal ikke være en sur pligt, der afholder dig fra alt det, du har lyst til. 

 

Generelt set serverer vi en ”sund” frokostbuffet for jer med muligheder for masser af grønt og fuldkorn. 

Med enkelte undtagelser er de varme retter fyldt med dejlige grøntsager. Vores salater er friske af sæsonens råvarer og drypper ikke af olie. Pålægssalaterne er lavet på cremefraiche 5%. Desuden er vores brød fuldkorn og rugbrødet er spækket med lækre kerner.

Hvordan I vælger at sammensætte jeres tallerken, er hermed op til jer. 

 

Men hvordan kan man så få plads til både kagen og en solid, mættende frokost?

  • Tag en enkelt skive rugbrød af din tallerken
  • Tag en smule mindre af det varme mad og fyld i stedet op med salat
  • I stedet for den sædvanlige Y-tallerken model, sørg da for at mindst halvdelen af tallerken er grøntsager
  • Måske er det bare en enkelt frikadelle og en kartoffel mindre

 

Vi vil aldrig gå på kompromis med smagen eller kvaliteten, og vi mener, der skal være plads til både mayonnaise og gulerødder på menuen. 

Det handler for os langt mere om mængden og sammensætningen end om, hvad der reelt set er på tallerkenen. 

0
B-Lunch har endnu ikke angivet en biografi
Forfatterens seneste indlæg

Vidste du at...

B\LUNCH har respekt for gode
råvarer og vil behandle og tilberede dem,
så de ender som en kulinarisk oplevelse.
Vi ser en stor ære i at lave tingene fra bunden.