Rodfrugter vs. kartofler

Skrevet af - i Kost og sundhed
  • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
  • Visninger: 645

Mmh, alle de lækre rodfrugter som pastinak, selleri og gulerødder er især gode lige nu og varmer godt som supper, mos og sprødbagte. Men hvorfor ikke bare vælge kartoflerne? De er vel også en rodfrugt.

Rodfrugter er super nærende, da de først og fremmest (oftest) ikke har langt fra høsten til bordet og derved kan bevare en masse næringsstoffer. Derudover er de godt fyldt med kostfibre, forskellige mineraler – rødbede er eksempelvis rig på jern – og vitaminer. Altså er de super gode at spise og man kan bruge dem i både det salte og det søde køkken grundet deres mange smagsvarianter.

Kartoflen, som per definition også er en rodfrugt, har er dog udskældt efter diverse sundhedstrends’ low-carb-kampagner, da den indeholder meget stivelse. Dog er den utroligt fedtfattig og rig på både C- og B-vitamin samt kalium, hvilket gør den mere til en grøntsag(her: rodfrugt, som vi kender dem) end en makker til det ”farlige”, hvide brød.

Både kartofler og rodfrugter er møg sunde og bidrager med lækker smag og konsistens i salater, varme retter og supper, så vi anbefaler jer at spise løs af de lækre sager!

Vi bruger dem tit i samspil med hinanden, hvor kartoffelmosen tit får selskab er en masse knoldsellerier og rødbeden bliver en del af råkosten. Derudover er vi svært glæde for at bage dem – helt klassisk – i ovnen, fordi de går så godt til det meste kød og fisk gennem vinteren.

0

Arkiv

Vidste du at...

B\LUNCH har respekt for gode
råvarer og vil behandle og tilberede dem,
så de ender som en kulinarisk oplevelse.
Vi ser en stor ære i at lave tingene fra bunden.