Risalamande

Skrevet af - i Opskrifter
  • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
  • Visninger: 296

Uha, det kommer tæt på nu. Juleaften er lige om hjørnet og derfor bliver dette årets sidste juleopskrift. 

 

Den er klassisk, den er god og den smager helt fantastisk. Vi ved, at mange sværger til deres egen opskrift, men vi synes ikke, at de få, der måske er på dybt vand, skal snydes. 

 

Her er vores bedste bud på ris à la mande: 

  • 150 gram Arborio ris (risotto-ris)
  • ½ cm vand i gryden
  • 1 liter sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • sukker
  • 2,5 dl piskefløde
  • hakkede mandler uden skal

  1. Kog ris op med vandet til, det næsten er væk, og tilsæt derefter mælken.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom både stang og korn i grøden.
  3. Kog grøden under omrøring i ca. 1 time – den må ikke brænde på!
  4. Kom grøden i et fad, drys godt med sukker og kom film helt ned på grøden, så der ikke dannes kondens, hvorefter den sættes på køl natten over.
  5. Vaniljestangen fjernes og grøden piskes forsigtigt op.
  6. Pisk fløden til skum og vend det samt mandler i grøden.

 

Husk at lade én hel mandel være tilbage – og glem nu ikke mandelgaven! 

Servér med lun kirsebærsauce.

Hvor mange portioner, denne opskrift rækker til, er relativt. Nogle ville sige 4 styk, andre ville kunne spise det hele selv. Muligvis med mavepine efterfølgende, men det er en mindre detalje.

 

Vi ønsker jer en skøn og glædelig jul!

 

Skal du lige nå at se vores andre juleopskrifter? 

Klik på dem her: rugbrød, gravad laks, æbleskiver og rødkål

0
B-Lunch har endnu ikke angivet en biografi
Forfatterens seneste indlæg

Arkiv

Vidste du at...

B\LUNCH har respekt for gode
råvarer og vil behandle og tilberede dem,
så de ender som en kulinarisk oplevelse.
Vi ser en stor ære i at lave tingene fra bunden.