Mormors æbleskiver

Skrevet af - i Opskrifter
  • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
  • Visninger: 358

Vi håber, at de af jer, der besøgte vores julemarked i  lørdags, nød godt af vores hjemmebagte æbleskiver. Vi har nemlig tilsat generationer af kærlighed i dem – det er mormors opskrift!

Hvor hun har fået den fra, tør vi ikke gætte på, men vi er svært glade for den.

 

Missede du julemarkedet eller har du simpelthen bare lyst til at servere disse lækre æbleskiver for dine kære, så får du opskriften lige her, som den tredje i rækken af juleopskrifter vi kører frem til juleferien. 

 

Der er til ca. 24 stk. og de kan fint klare en tur i fryseren, hvis du mod alle odds kan holde fingrene fra dem så længe!

 

  • 200 gram mel
  • 2 spsk. sukker
  • 1 nip salt
  • ½ tsk. kardemomme
  • 3,2 dl sødmælk
  • 20 gram gær
  • 2 æg (deles i blommer og hvider)
  • 35 gram smør

  1. Lun mælken og rør mælken ud heri
  2. Rør mel, sukker, salt og kardemomme i mælken sammen med æggeblommerne
  3. Smelt smør og vend det i dejen
  4. Pisk æggehvider helt stive og vend ligeledes dem i dejen
  5. Lad dejen hæve i mindst 30 minutter
  6. Steg æbleskiverne i rigeligt smør på en æbleskivepande og vend dem, så de bliver flotte runde, ad flere omgange med strikke-/spisepinde.

 

Nyd dem lune – gerne nybagte – med syltetøj og flormelis. Så er det altså ved at være jul!

Hjerteligt velkommen til december.

 

Husk, at vi også sidste år lagde lidt opskrifter ud omkring jul. I får bl.a. julesovsen lige her, marcipanher her eller et skriv omkring risengrød her!

0
B-Lunch har endnu ikke angivet en biografi

Arkiv

Vidste du at...

B\LUNCH har respekt for gode
råvarer og vil behandle og tilberede dem,
så de ender som en kulinarisk oplevelse.
Vi ser en stor ære i at lave tingene fra bunden.