Månedens råvare - november

Skrevet af - i Råvarer
  • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
  • Visninger: 41

Vi er nået til november og bladene på træerne - og dem på jorden - har for alvor skiftet farve. Det har månedens råvare også.

Tranebær er smukke, lækre og har en karakteristisk smag. Og de kan bruges til andet end Cosmopolitans og urinvejsinfektioner.

Tranebærbuskene vokser vildt på den nordlige halvkugle og har gjort dette i flere tusinde år på hederne. Lige nu fås de allerbedst danske!

De røde bær indeholder masser af antioxidanter og C-vitamin, så der er god grund til at dykke ned og spise rigeligt af dem. Også de friske - vi spiser typisk kun de tørrede herhjemme.

Du kan bruge tørrede tranebær som alternativ til rosiner, da der er en smule mere syrlige. Brug dem i bagning som små rugbrødsboller med mørk chokolade, tranebær og mandler, i skønne cookies og som et opløftende drys på salaten.

Brug de frosne i drinks, som kompot til fjerkræ, i marmelade til osten eller som isterninger i vandet, hvor de giver en sprød smag!

De friske bær kan bruges i salater og er rigtigt gode til at bryde de fede vintersupper. Drys på kartoffelmosen, vend i råkosten, sylt dem til anden, honningmarinér dem og brug dem på yoghurt. Mums! 

0
B-Lunch har endnu ikke angivet en biografi

Vidste du at...

B\LUNCH har respekt for gode
råvarer og vil behandle og tilberede dem,
så de ender som en kulinarisk oplevelse.
Vi ser en stor ære i at lave tingene fra bunden.