Klassisk rødkål

Skrevet af - i Opskrifter
  • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
  • Visninger: 322

Vi er nu endeligt nået godt og grundigt ind i december, og vi kan skrue lidt ekstra op for humøret. Indtil videre har I fået opskrifter på rugbrød, gravad laks og æbleskiver. Denne gang tager vi hul på det varme julebord og I får i dag vores opskrift på klassisk rødkål. 

 

Den er uundgåelig i december og den smager godt til både julefrokost og -middag.

 

Her kommer vores klassiske version:

  • 1 rødkål
  • ½ liter eddike
  • ½ kg sukker
  • en smule salt

  1. Rødkålen snittes i strimles og koges med eddike, sukker og salt til det er mørt – ca. 30 minutter.
  2. Opbevares efterfølgende i glas sammen med sin lage på køl.

 

Der skal ikke tilsættes vand, da konserveringen så ikke vil ske.

Husk, at rødkålen falder og der derfor ikke bør tilsættes mere væske end angivet. Synes du alligevel, den bliver for ”tør”, kan der tilsættes en smule mere eddike. 

 

Denne version er klassisk og simpel, som vi selv er vilde med den, men ønsker du en mere julet og speciel version, kan du tilføje appelsinskaller, kanelstænger eller hele stjerne anis. Eksempelvis. Kun fantasien sætter grænser her! 

 

Er du til det mere friske, kan du lave en julesalat af snittet rødkål, valnødder og appelsin. Det er også lækkert!

0
B-Lunch har endnu ikke angivet en biografi

Arkiv

Vidste du at...

B\LUNCH har respekt for gode
råvarer og vil behandle og tilberede dem,
så de ender som en kulinarisk oplevelse.
Vi ser en stor ære i at lave tingene fra bunden.