Gravad laks

Skrevet af - i Opskrifter
  • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
  • Visninger: 369

I sidste uge fik I rugbrødet, som er perfekt til julebordet. Men det kan jo ikke stå alene.

Som sagt starter vi lidt blødt ud – vi har jo trods alt ikke ramt december helt endnu.

Denne uge får I opskriften på vores gravad laks.

 

Laksen smager selvfølgelig godt hele året rundt, men egner sig til julefrokosternes mange ”forretsserveringer”, da det er en lettere spise modsat den fede (og lækre!) julemad.

Vi serverer den selv for mange glade mennesker gennem december måned.

 

Prøv den af – I vil ikke fortryde det!

 

  • 1 side laks – man kan sagtens lave mindre, dosér da bare resten!
  • Godt med salt
  • Friskkværnethvidt peber
  • Stødt fennikel eller fennikelpulver
  • ½ - 1 pakke brun farin
  • Tørrede dildspidser

  1. Drys kødsiden af laksen med rigeligt salt og lad den hvile et par timer på køl.
  2. Drys med rigeligt hvidt peber og fennikel så det ligger i et tyndt og jævnt lag.
  3. Fordel et godt lag brun farin over hele lakse siden og drys et jævnt lag dild på.
  4. Læg husholdningsfilm på vend laksen om, så skindlaget er øverst og dæk med film.
  5. Læg laksen i pres (læg et fad/skål med noget tyngde ovenpå) på køl og lad den trække i 5 dage, før den skæres i tynde skiver og serveres.

 

På denne måde tilbereder man laksen, så den ikke længere er rå, men bliver dejligt mør og fyldt med smag. 

Servér laksen med en klassisk rævesauce af lige dele brun farin og stærk sennep tilsat frisk dild. Der er ikke et øje tørt! 

0
B-Lunch har endnu ikke angivet en biografi

Arkiv

Vidste du at...

B\LUNCH har respekt for gode
råvarer og vil behandle og tilberede dem,
så de ender som en kulinarisk oplevelse.
Vi ser en stor ære i at lave tingene fra bunden.