Brunkager

Skrevet af - i Opskrifter
  • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
  • Visninger: 1150

250 g smør
125 g lys sirup
250 g farin
2 tsk. potaske
1 spsk. vand
3 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødte nelliker
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt allehånde
150 g mandler
500 g hvedemel

Smør, sirup og farin smeltes for middel varme, til det er ca. 70°. Gryden tages herefter af varmen.
Kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel blandes. Tilføj hakkede mandler. Potasken og vand røres sammen i en kop og tilføjes. Det hele æltes straks sammen i en røremaskine til dejen er ensartet.

Dejen kommes op i en beholder på 18x18 cm foret med bagepapir på både bund og sider. Pres godt så den fylder formen helt ud. Læg ligeledes bagepapir som top. Afkøles ved stuetemperatur til næste dag.

Næste dag udskæres dejen i 5 lange "baner". Hver bane skæres i tynde men hele skiver, bages på bagepapir ved 180° ca. 9-12 minutter.

Kagerne afkøles på bagerist og opbevares herefter i tætsluttende dåse.

0
B-Lunch har endnu ikke angivet en biografi

Vidste du at...

B\LUNCH har respekt for gode
råvarer og vil behandle og tilberede dem,
så de ender som en kulinarisk oplevelse.
Vi ser en stor ære i at lave tingene fra bunden.